Salah Sijine Werno Nak Dunyo

Abang, biru, lampune disko. Nek iki ora abang, yo ora biru, tapi yen pancen ngunu. Ora mung guru sing koyok ngunu, kabeh pegawe sing melu lembaga e negoro yo duweni nasib sing podo. Iki kok isok koyok ngunu? Yo embuh, iki sopo sing kudu isok njelasno. Sing jelas onok sing wes nulisno, salah sijine Listiyono Santoso. Nulis e yo nang koran sing podo. Cuman tulisan e iko nyoal dosen mroyek iku ora opo-opo. Yen durung moco, isok moco nak blog pribadine. 
Kiro-kiro nek nak negoro iki tetep onok wong sing pingin ngajar, perkoro koyok ngene ora dadi kekawatiran. Ilmu tetep ejek isok disalurno. Yen ora ono, tur kabeh kalah ambek weteng. Iku sing bakal soro. Tenan soro. 
Coba ayo dipikir. Kabeh sarjana milih urip sing ora rekoso, khususe sing lulusan pendidikan. Kabeh mikir masa depan, mikir bayaran gede. Digawe sangu sesuk emben yen pengen rabi. Nek ditarik maneh, pengen urip sing layak. Isok nyukupi kebutuhan urip. Terus nek iki kedadean, buku isok ditinggalno. Kabeh ora doyan moco. Wes ora dianggep maneh dawuh “Iqro”. Senajan, “Iqro” iku mung ora teks tok, tapi nek teks ora kewoco piye ati isok moco sing nonteks. Yo mugo-mugo wae, ojok sampek kedadenan ngunu. 
Saiki, piye carane isok podo roto. Sing guru bayarane mung semunu. Yo ojok disemoni, nek mung ngekei ilmu ribet karo proyekan e nak njobo. Nek diribetno, yo iku keliru. Keliru, lapo kok ora dikei gaji podo ambek buruh pabrik opo pegawe kantoran. Wes talah, iki ancen salah sijine werno. Ojok dipermasalahno, mung ayo podo dipikir lan diresapi. Ben isok dadi wewanti lan pengeleng. Ojok podo nyalahno, nyalahno iku gampang, tapi nek diwalek, opo kuwi isok mbenerno sampek bayaran e podo? Jelas kowe modar nek dipasrahi ngunu. Lah, terus mosok yo meneng wae. Yo ogak. Ngene, ayo podo ngelakoni perubahan sing awak dewe mampu. Senajan cilik, iku luwih becik ketimbang dirimu mung nyalahno tok. Piye, sepakat? Nek wes sepakat, ayo ndang disruput kopine, udud e ndang disumet. Maknyus toh?

Iklan

2 thoughts on “Salah Sijine Werno Nak Dunyo

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s